hverdagenDet kan virke grænseoverskridende at være i et helt andet land. Ikke bare på en kort ferie, men på et længere arbejdsophold. Et nyt sprog. En ny kultur. En ny måde at arbejde på.Som elev i udlandet kan du blive overrasket over den måde som de lever på i Grækenland, Tyskland, Australien eller hvor du nu er havnet. Du er væk fra dine venner og familie i længere tid og du skal være sammen med en masse nye mennesker.De mange forandringer kan være en stor mundfuld. Men fortvivl ikke. Der er masser af elever som har været igennem den samme proces som dig. Du skal vænne dig til, at de holder siesta i Spanien eller til at de kører i venstre side af vejen i England. Du skal vænne dig til den anderledes rytme som hverdagen har, i det land man er kommet til.Det er vigtigt at være nysgerrig. Du kan både lære noget af dine nye omgivelser - og omgivelserne kan lære noget af dig. 

Danske erhvervsskoleelever er kendt for at være dygtige til deres fag.

Uanset om du er tømrer, automekaniker, frisør eller mediegrafiker, vil du kunne hjælpe til i din udenlandske virksomhed. 

Omvendt vil du lære færdigheder som du kan tage med hjem og bruge i dit arbejdsliv i Danmark. Både sprog og konkrete teknikker inden for dit fag.På siden her har vi samlet en række film om elever som har været på arbejdsophold i udlandet før dig. Se dem og få et indtryk af hverdagen som global elev.

Stor verden

...er en web-portal om erhvervsskoleelevernes mulighed for praktik i udlandet.

Portalen er lavet af Batavia Media ApS i samarbejde med EUC Sjælland, med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler. Læs mere her.

Et projekt fra:

Med støtte fra Udlodningsmidlerne fra:

 

 euc logo   uvm 01x 0
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.