Det er vigtigt at du er opmærksom på at de rettigheder som du har i udlandet ikke altid er de samme som en elev ville have i Danmark.

Den eneste undtagelse er hvis du er udstationeret af en dansk virksomhed, da du i så fald vil bevare det ansættelsesforhold som du har i Danmark.

Hvis du derimod har fundet en udenlandsk virksomhed og fået den meritgodkendt som en del af din uddannelse i Danmark, betyder det, at du ikke er omfattet af danske overenskomster og ej heller af dansk arbejdsmiljølovgivning.

Det betyder at lønforhold, arbejdstiden og arbejdsmiljøforanstaltningerne kan være markant anderledes fra dem du kender i Danmark.

Når du underskriver en kontrakt med en udenlandsk virksomhed, skal du derfor gøre op med dig selv, om du økonomisk og arbejdsmiljømæssigt er klar på at arbejde under de vilkår.

Hvis du er i tvivl om dette, bedes du kontakte din international koordinator.

Stor verden

...er en web-portal om erhvervsskoleelevernes mulighed for praktik i udlandet.

Portalen er lavet af Batavia Media ApS i samarbejde med EUC Sjælland, med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler. Læs mere her.

Et projekt fra:

Med støtte fra Udlodningsmidlerne fra:

 

 euc logo   uvm 01x 0
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.